19 Haziran 2012 Salı

KİMLİK DEĞİŞTİRME / KAYBETME ÇALDIRMA

Öncelikle kimlik değiştirmek için adres kaydınızın bulunduğu nüfus müdürlüğü dışında başka bir müdürlükten işlem yapamayacağınızı belirteyim.
  1. Değiştirme işlemi için üzerinde T.C. kimlik numaranızın yazılız bulunduğu ehliyet - pasaport ya da kimliğiniz ( üzerindeki mühürler kaybolmamışsa ) ile 2 fotoğraf verip yeni kimliğinizi alabilirsiniz. Değiştirme işlemi için 5,75 TL ücret  ödeyeceksiniz. Muhtarlıktan evrak almanıza gerek yoktur. Ama saydığım belgelere sahip değilseniz muhtarlığınızdan nüfus cüzdanı talep belgesi almanız gerekmektedir.
  2. Eğer kimliği kaybettiyseniz muhatrlığınızdan alacağınız nüfus cüzdanı talep belgesi ve 1 fotoğraf ile birlikte nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir. Gazeteye ilan vermeye gerek yoktur. Kimlik çıkarma bedeli 5,75 TL ; kaybetme cezası 69 TL 'dir. Cezayı 15 gün içerisinde öderseniz %25 'i düşecektir. Fakat çaldırdığınız kimlik için karakoldan çalıntı raporu tutturabilirseniz kaybetme cezası talep edilmeyecektir.

NOT : Kullanacağınız fotoğraflar son 6 ay içinde sivil giysilerle çekilmiş olmalıdır. Fotokopi ile çoğaltılmış fotoğraflar kabul edilmemektedir.

2 yorum:

  1. vay be ne güzel ülkede yaşıyoruz başbakanımız derki 3-4 çocuk yapın 7 yaşındaki çocuğun kimliğini kaybettik ancak 7 TL kimlik parası 81 TL cezası ne güzel ülke her şey ceza doğarken ver parayı, yaşa ver vergiyi öl ver mezar parasını...var mı bu ülkede yaşamak isteyen....

    YanıtlaSil
  2. Aynen al bendende okadar...

    YanıtlaSil